«Star Trek» og andre godsaker må du neste år trolig betale for om du vil se det lovlig på YouTube.

Annonse


Youtube tilbyr tv-serier

Vi har tidligere skrevet om hvordan Google vil finansiere Youtube-filmer med reklame, og hvordan de har lansert et nytt kinomodus. I tillegg har det ikke vært tvil om at Youtube har jobbet hardt for å tilby det samme som deres amerikanske konkurrent Hulu, som tilbyr amerikanerne gratis, streambart innhold.

Nå slås det hele sammen, og Youtube lanserer sine første, streambare tv-serier.

For lite, for sent?
Dette er selvfølgelig gode nyheter. Problemer er imidlertid at filmene avbrytes av reklame som ikke kan skippes. I tillegg gjelder tilbudet fortsatt bare amerikanere, noe som betyr at vi her i Norge må ta i bruk proxy-servere (for eksempel Hotspot Shield) for å få tilgang til godsakene.

I tillegg er Youtubes filminnhold ikke noe å skryte av enda. Hittil viser de bare gamle klassikere i form av Star Trek og MacGyver, samt et par nye serier som Dexter og Californication.

Annonse