Veien fra Motorola DynaTAC 8000X til Apple iPhone har vært en lang men morsom tur.

Annonse


Fra murstein til iPhone

1983 var året. Motorola DynaTAC 8000X, et beist på 0,8 kilo, gjorde sin entré i verden som den første mobile telefonen. Den hadde en taletid på uslåelige 30 minutter, og standbytid på 8 timer. Det var en revolusjon.

Idag ser vi tilbake på de gamle slagerne og ler av hvor langt vi har kommet. 25 år er lenge i teknologiens tidsalder, og mobiltelefonen er et slående eksempel på hvor fort det kan gå.

Nostalgisk bildegalleri
For å feire det hele har Motorola satt opp en tidslinje over sine mobiltelefoner, fra 1983 til i dag, og det intet annet en nostalgi som slår deg i ansiktet når du blar igjennom de mange bildene.

Motorola var det første selskapet som lot forbrukere få hendene i en mobiltelefonen, og etter den første telefonen var kom i butikkene for slanke 4000 dollar, over 20 000 norske kroner, var snøballen satt igang.

Annonse


motorola1

Rask utvikling
Utviklingen fra de første mursteintelefonene til fliptelefoner tok bare 6 år, og i 1992 hadde vekten på mobilen allerede blitt redusert med 82 prosent. Etter den tid har det bare ballet på seg. Nokia hevdet seg raskt som en av de beste mobilprodusentene her i Norden, etterhvert i hard konkurranse med Ericsson og SonyEricsson.

motorola2

SonyEricssons flaggskip T68 i 2001 var en milepæl. En utrolig liten telefonen med fargeskjerm, og etterhvert bluetooth, var virkelig en trendsetter for framtidige telefoner.

motorola3

Hvordan blir de neste 25 årene?
I dag sitter vi igjen med mobilprodusenter som spyr ut telefoner fra alle hold. Fargeskjerm har blitt en selvfølge, og touchskjermer har blitt mer og mer populært. Nylig har Apple kommet med i spillet med sin iPhone, som har hatt stor påvirkning på markedet, spesielt i hjemlandet USA.

Hva de neste 25 år har å bringe får vi bare vente og se. Hva tror du? Blir telefonene mindre, skjermene større og prisene lavere?

Se hele bildeserien hos Motorola.

Annonse