Hopp til navigasjon Hopp til innhold
3839635823 (Ill.: Apple)

Apple innrømmer feil på skjermkort

Har du merket problemene?

Apple har mottatt en rekke klager fra sinte Macbook Pro-brukere som irriterer seg over varme skjermkort. Nvidia-skjermkortene skal ha hatt høyere varmeutvikling enn vanlig, og dårlig kjøleeffekt. Etter å flere ganger ha fraskrevet seg problemet, innrømmer nå Apple at noe er galt.

Svart skjerm og dårlig ytelse
Hvis du har en Macbook Pro kjøpt i perioden mai 2007 til september 2008 kan det godt være at din maskin er påvirket av det samme problemet. Skjermkortet av typen Nvidia Geforce 8600M GT finnes i både 15- og 17-tommers-utgave av Macbook Pro.

Problemet manifisteres i form av svart skjerm, flimring eller dårlig grafikkytelse. Skulle du ha vært borte i noen av disse symptomene, kan det være en god idé å ta turen innom nærmeste Applebutikk, og spørre om hjelp.

Gratis service
Apple har sagt at de skal reparere feilaktig utstyr uten ekstra kostnad, samt dekke eventuelle utgifter den feilslåtte hardwaren har ført til.

Nvidia har allerede gått ut og innrømt at feilen har ført til store reparasjonsutgifter. 150-200 millioner dollar har blitt brukt til å reparere de problematiske skjermkortene. De forteller også at antallet feilproduserte skjermkort i Apples Macbook Pro skal være svært liten.

Apple har likevel valgt å gi alle som har opplevd problemer gratis service.

Kilde:
Cnet

Stikkord: Apple, gratis, macbook, macbook pro, nvidia, skjerm, skjermkort