Det nye Xbox Live-grensesnittet kommer trolig til å forsterke bildet den nye nettbruk-undersøkelsen gir.

Annonse


Xbox-avaterer inspirert av WoW

Da Microsoft først viste frem Experience, det nye visuelle skallet til Xbox 360-menyene, ble mange overrasket over avatarene man kunne ta i bruk. Mange kommenterte de lignet på Nintendo Wiis såkalte Mii, som også representerte brukerne i form av en digital figur.

Nå svarer Microsoft på all kritikken, og hevder de fikk inspirasjonen til avatene sine fra en helt annen plass enn Nintendo.

– Nintendo oppfant ikke avaterer
De begynner med å poengtere at det fantes avatarer som representerte spillerne lenge før Nintendos Mii ble vist frem.

– Det var ikke Nintendo som oppfant representative, virtuelle karakterer, forteller Xbox 360s markedssjef Albert Penello, til MTV Multiplayer.

Annonse


– det er mange som vil sammenlikne de med Miiene, men hvis du spør Mark Whitten (Xbox Live-sjefen) vil han si at inspirasjonen kommer fra World of Warcraft, hvor de så hvordan brukerne hadde et sterkt forhold til karakteren sin, fortsetter Penello.

Journalistene får skylden for kontrovers
Penello avslutter ikke med å fortelle hvor inspirasjonen kommer fra. Istedenfor retter han heller en pekefinger mot spilljournalister verden rundt, som han mener har skylda for avatar-kontroversen som har surret rundt i det siste.

– Vi ble spurt av journalister over alt når vi skulle lage noe som liknet på Nintendos Mii. Til det svarte jeg bare at hvis vi noen gang gjorde det, ville dere slaktet oss for det, kommenterer Penello.

Og se hva det ble til…

Annonse