Annonse


MP3-sak forkastet

Michael Robertson er kjent som grunnleggeren av MP3.com, en tjeneste som gjorde det mulig for folk å lagre musikksamlingen sin på nettet slik at de kunne spille den hvor som helst.

Forkastet personlig søksmål

Dette likte platebransjen så dårlig at de gikk til sak mot Robertson. Saken har rullet og gått i mange år, men først nå har det kommet an avklaring.

Nå har nemlig New York District Judge William H. Pauley III forkastet søksmålet som platebransjeorganisasjonen RIAA har reist som grunnløs. I følge dommeren kan ikke Michael Robertson holdes ansvarlig for brudd på opphavsretten som kan ha skjedd ved hjelp av MP3.com.

Venn av DVD-Jon

Saken mot Robertsons selskap blir derimot opprettholdt. Men mannen selv risikerer ikke lenger å bli holdt personlig ansvarlig for de tapene platebransjen mener å ha lidd på grunn av fjernlagringen av musikken deres.

Annonse


Robertson er for øvrig en god venn av den norske kopieringsforkjemperen Jon Lech Johansen. De to jobbet en tid sammen med prosjektet Oboe. Robertson har seinere skamrost Johansen for innsatsen.

Kilde:
Afterdawn.com