Hopp til navigasjon Hopp til innhold
michael_moore1

Moore angrer på gratis-lansering

Ville bare dele filmen med amerikanere og canadere.

Vi har tidligere skrevet om Michael Moores nyeste dokumentar, som han gjorde tilgjengelig for gratis nedlasting på nett.

– Email den, brenn den og del den med alle du kjenner, var beskjeden nettbrukere fikk fra den populære regissøren.

Problemet var imidlertid at dette bare gjaldt amerikanere og canadere – en restriksjon som nesten er umulig å opprettholde på det verdensomspennende nettet.

Ville fjerne film fra svensk nettsted
Filmen ble ikke overraskende spredd over hele verden via fildelingsnettverk til distribueringsselskapets store fortvilelse. Nå har de blant annet prøvd å få videoen fjernet fra Sverige-baserte BTjunkie, noe som selvfølgelig ikke gikk smertefritt for seg.

Advokatene tok kontakt med domenegiveren EasyDNS, og prøvde å henvise til en rekke amerikanske lover nettstedet hadde brudd. De ble imidlertid nødt til å tilbakekalle forespørselen da det ble gjort klart at deres regler ikke omfattet nettstedet.

Prøver andre metoder
De skal nå prøve å fjerne filmen fra europeiske nettsteder på andre måter. Hvordan de skal gjøre dette er ikke visst, og det vil neppe være en enkel jobb.

– Jeg har svart at de burde skjønne at det er svært upraktisk å innføre geografiske restriksjoner på ellers frie filer. Det virker som de valgte å prøve seg allikevel, forteller Mark Jeftovic, grunnlegger av EasyDNS, ifølge Torrentfreak.

Stikkord: film, gratis, nedlasting