Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Selv om telefonen har fått kallenavnet Tube, heter den egentlig 5800 XpressMusic. Kanskje ikke like fengende?

Nokias iPhone kommer på torsdag

Forventningene er skyhøye.

Nesten alle mobilselskaper har nå kommet med en mobil med berøringsfølsom skjerm. Spesielt etter fjorårets lansering av Apples iPhone har mobiler med pekeskjermer dukket opp overalt. Nå er det endelig Nokias tur, som vil lansere sin egen touch-mobil om to dager.

Verdens største ikke først
Nokia er verdens største mobilselskap, og deres mangel på en mobil med pekeskjerm har blitt lagt merke til av mange. Nå skal de imidlertid gi folket de de vil ha, med telefonen som har fått kallenavnet «Tube».

– Nokia pleier å være sent ute, men når de først kommer inn i leken ender de ofte opp med å dominere, forteller Carolina milanesi i analyseselskapet Gartner til Reuters. Hun gir eksempler som 3G-telefonen og «slim-phones» hvor de startet tregt, men er nå markedslederne innenfor feltet.

Høye forventninger
Nyheten om at Nokia vil slippe «Tube» den 2. oktober har blitt bekreftet av Nokia, og forventningene er høye.

– Mobilen er utrolig viktig for Nokia. Ettersom vi har ventet i halvannet år på Nokias svar på Apples iPhone er forventningene minst sagt høye, fortsetter Milanesi.

Fokus på billigere og bedre touch-mobiler
Nokia har tidligere sagt at de vil fokusere fremover på billigere og mer avanserte touchskjerm-mobiler, men akkurat hva «Tube» vil ha å skilte med, vil de ikke si. Det ligger imidlertid en rekke videoer på YouTube som kanskje gir en pekepinn på hvordan mobilen vil fungere.

Kilde:
Gizmodo

Stikkord: iphone, Mobil, mobiler, nokia, youtube