Ballmer brukte anledningen til å skryte av hvor langt Vista har kommet siden lanseringen.

Annonse


Ballmer: – Dette skjer om 10 år

Ballmer besøkte riktignok Norges statsminister Stoltenberg, men det er utviklerne han elsker skal vi tro sjefen på dagens Microsoft-event for utviklere.

Fast ekspanderer

Ballmer har blitt litt av en norgesvenn. Sjefen har besøkt Norge oppsiktsvekkende mange ganger nå.

Og mer blir det etter oppkjøpet av Fast i april og ytterligere planer om å ekspandere fra 300 til 350 utviklere og kontorer i Oslo, Trondheim og Tromsø som han også lovte å besøke. Ballmer forklarte at de taper litt bak Google på enterprise-søk og dette til dette norske selskapet Fast.

– Da sa jeg «stikk og kjøp dem», forklarte Ballmer til stor latter fra salen.

Annonse


Developers, Developers, Developers, men dessverre ingen ape-dans.
(Ill.: Foto: Anders Brenna/Digi)

Maskinvare-utfordringer

Det mest interessante fra Ballmer til sine kjære utviklere (developers, developers, developers) var fremtidsvisjonen til selskapet:

– Jeg vil prøve å fortelle hvordan det ser ut om 10 år, åpnet Ballmer etter at ropinga og klappinga fra MS-fansen hadde lagt seg. Ballmer poengterte at vi idag nesten ikke ser noen hastighetsøkning på CPUene (grunnet varmeproblemer), men at de stadig får flere kjerner.

Ifølge Ballmer blir en av utfordringene i fremtiden å utvikle programvare som tar nytte av alle kjernene. I tileggg vil maskinvaren vil også være kraftigere og mer mobil.

E-papir og TV

Sjefen snakket varmt om E-papiret og tror dette vil ta av om 10 år og erstatte dagens papir.

– E-papir vil få de samme kvalitetene som ekte papir, men det vil være elektronisk når jeg besøker Oslo igjen om 10 år, sa Ballmer og tok projektor-lerretet og påpekte at neste gang han tar turen til Oslo vil det være en skjerm der istedenfor.

_MG_6140
(Ill.: Anders Brenna/Digi)

– TVen er fortsatt ikke interaktiv, påpekte Ballmer og er helt tydelig på at neste-generasjons TV er interaktiv med input fra brukerne. Tenk bare hva YouTube har gjort på kort tid.

USB-dongelen som mobil?

Ballmer hadde også noen litt vagere ideer om hva som venter oss de neste 10 årene.

– Du vil kunne snakke med PCen. PCen vil vite hva du vil. Alle PCer i løpet av 10 år vil være helt annerledes. En USB-dongel vil kunne bli en mobiltelefon ved at du plugger den i en annen enhet, eller du kan koble den til en skjerm, forklarte Ballmer.

Det er ikke et foredrag uten slagord. Microsoft har sitt som du sikkert har hørt før: «Create seamless experiences that combine the magic of software with the power of the internet across a world of devices».

Flere av utviklerne på første rekke knipsa ivei bilder av Ballmer med sin iPhone, og sjefen lot ikke sjansen gå fra seg å stresse hvor viktig programvare er. – Når jeg ser en iPhone ser jeg programvare med fin maskinvare rundt.

Ballmer: – Programvaren i løpet av de neste 10-årene må kunne oppdatere seg selv. Å koble seg selv opp. I tillegg må den kunne tilpasse seg forskjellige enheter.

I skyene

MS-sjefen snakket ganske mye om cloud-computing, systemet der man kjører applikasjoner og tjenester fra nettet. MS sin strategi er både å satse på et samarbeid dagens tradisjonelle server-teknologi og cloud-computing.

– Det er en balanse mellom cloud og rich computing, forklarte Ballmer som presiserte at nett-applikasjoner fortsatt ikke er like innholdsrike som programvare som kjører lokalt og la til at: «før snakket folk om tynnklienter, mens i dag snakker alle om nettlesere».

IMG_3853
(Ill.: Foto: Trond Bie/ITavisen)

Han gjorde også en kobling mellom OS og nettleser og tror disse kan bli mye av det samme. Ballmer nevnte også Windows Cloud i en bi-setning, men sa ikke så veldig mye utover at det vil lanseres av MS-utviklere om seks uker.

Så var det Vista da…

En Ballmer-tale uten å snakke om Vista er uhørt, så selvfølgelig måtte sjefen snakke om hvor bra Vista gjør det. Han poengterte at Vista har solgt 180 millioner kopier og at «det er en suksess, selv i Microsoft-målestokk».

Ballmer fortalte at Service Pack 1 har rettet mange av kompatibilitetsproblemene og at større bedrifter nå begynner å ta i bruker OSet.

– Windows 7 bygger på Windows Vista, forklarte Ballmer og hadde en klar oppfordring til utviklerne: – Start å jobb med Vista, det vil fungere i Windows 7.

IMG_3856
(Ill.: Foto: Trond Bie/ITavisen)

Annonse