Delstaten og storbyen New York vil dekke inn underskuddet sitt med skatt på iTunes.

Annonse


Forbrukerombudet lei av å vente på Apple

Forbrukerombudet er ikke fornøyd med Apple og fortsetter kampen.

Tar saken videre

Forbrukerombudet tar nå saken rundt iTunes DRM videre til Markedsrådet siden Apple ikke har gjennomført de forandringer ombudet krevde allerede for to år siden.

Forbrukerombudet krever at Apple opphører sperren som gjør det mulig kun å spille av musikk kjøpt på iTunes på en Apple iPod MP3-spiller. Dette er ifølge Forbrukerombudet i strid med norsk markedsføringslov.

– Har hatt to år på seg

– Forbrukeren skal ha rett til å overføre og spille av digitalt innhold kjøpt og lastet ned via Internett til hvilke avspillere han selv ønsker. At den næringsdrivende gjør dette umulig eller vanskelig, er urimelig i henhold til markedsføringsloven, forteller forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Annonse


Når det norske Forbrukerombudet fikk med seg EU tidligere for å få Apple til endre sine vilkår ved musikkkjøp endret Apple på noen av vilkårene. Blant annet er det nå mulig å kjøpe litt av musikken uten DRM, men fortsatt er mesteparten DRM-beskyttet.

Apple kan måtte fjerne sperre

– iTunes har hatt to år til å innrette seg etter våre krav, og det har ikke skjedd noe nytt etter møtet i februar. Valgfrihet for forbrukerne er viktig, så dette er en prinsippsak av stor betydning, sier Thon.

Får Markedsrådet medhold i sin sak må Apple fjerne den delen av DRM-beskyttelsen som gjør det umulig å spille av musikken enn på andre spillere en iPods.

Kilde:
VG Nett

Annonse