facebook_tabber

Annonse


10 ting du aldri må gjøre på Facebook

Facebook har blitt noe i nærheten av verdens sosiale lim. Over 100 millioner mennesker deltar i nettsamfunnet. Og tallet øker for hver dag som går.

For de fleste er dette en hyggelig aktivitet, og en grei måte å holde kontakten med venner og familie på. For andre kan Facebook bli et mareritt av upassende invitasjoner, pinlige meldinger og redselsfulle, ultra-private betroelser og bilder.

Ja, du trenger rett og slett en guide fra en som har brukt boka en stund. Og som har gått i flere av fellene selv…

1) Bruke Facebooks innboks i stedet for vanlig e-post
Du har en e-post-adresse, ikke sant? Bruk den i stedet for å få melding om at du har fått e-post på Facebook. Det enkleste er oftest det beste.

Annonse


2) Invitere gamle venner – og så glemme dem igjen
Du har ikke sett fyren på 20 år, og dere var ikke særlig gode venner den gangen heller. Eller dama fra helvete melder seg fordi hun har blitt dumpa av typen hun foretrakk framfor deg. Ignorer ham/henne. Du kommer aldri til å gidde å kommunisere med dem uansett.

3) Legge til folk du overhodet ikke kjenner
Det er hyggelig å være omsvermet. Og det ser bra ut overfor andre Facebook-brukere å ha en venneliste på et par tusen personer. Men ingen tror at du kjenner alle likevel. Og absolutt alle skjønner at kjendis-navnene du har på vennelista er fake.

4) Oppdatere profilen din når du er sykmeldt
Veldig smart at sjefen din ser at du skal ut og løpe med bikkja når du to timer før ringte og sa du lå under dyne med førti i feber.

5) Skrive på veggen til folk i stedet for å skrive direkte
En vegg er en oppslagstavle som alle andre i vennekretsen din kan se. Noen har også helt åpne vegger (noe som er en tabbe i seg selv), slik at hele verden kan se den. Om du har lyst til å fortelle gamlekjæresten at du fortsatt elsker henne, så sørg for at samboeren hennes ikke kan lese det.

6) Klage i statusfeltet
Har du alvorlig trøbbel med deg selv eller andre, er dette ikke stedet å formidle det. Absolutt ingen andre enn de som virkelig bryr seg om deg er interessert. Og de som bryr seg om deg har du forhåpentligvis kontakt med på normalt vis.

7) Laste opp fyllebilder dagen derpå
Jada, festen var fin, den. Bortsett fra at den dametrusa du har på hodet ikke kler deg. Spesielt ikke når den blir tema på jobben mandag.

8) Støtte håpløse saker
Kjedebrev-kampanjer mot alt fra pelsdyr (eller var det for pelsdyr?) til løgn (her var visst alle mot) er bare til plage. Og fører ikke til noe som helst annet enn at du tillegges synspunkter du ikke har tenkt gjennom.

9) Takke ja til festinvitasjoner der hensikten er å flå deg
«Alle» skal dit. Men sjekker du nøye, ser du at nesten ingen har bestemt seg ennå. Du møter, og betaler billetten sammen med alle de andre som er like dumme som deg.

10) Endre sivilstatus i tide og utide
Det går ikke an å være omtrentlig på om du er singel eller i et parforhold. «Komplisert» er direkte fornærmende overfor den annen part (som kanskje synes at alt er enkelt og greit). Profesjonelle sjekkere og seriemonogamister gjør klokest i å stemme blankt.

Delvis nspirert av Techradar.com

Annonse