Når man setter Beta bak navnet har man i hvert fall noe å skylde på hvis noe går galt.

Annonse


– Beta betyr ikke halvferdig

For mange har Google blitt synonymt med “internett”, eller i det minste “søkemotor”. I dag har Google over 49 tjenester, hvor nesten halvparten av dem er i beta. Tjenestene som fortsatt er i beta inkluderer blant annet Gmail og Google Docs.

Men betyr det at halvparten av Googles tjenster ikke er ferdige produkter? Er Gmail, som har vært ute siden 2004, fortsatt ikke ferdig?

Annen betydning på nett
Det er nettstedet NetworkWorld som har tatt steget og spurt Google om hva de egentlig mener med betegnelsen “Beta”. Før i tiden betydde ordet ofte at produktet ikke var ferdig, eller i siste test-fase før det ferdige produktet. I en mail forklarer imidlertid Google hvordan de tolker ordet.

– Vi mener ordet Beta har en annen betydning når det gjelder applikasjoner på nett, hvor folk forventer konstante oppdateringer og forbedringer av produktet. På nettet trenger du ikke å vente på at neste versjon skal komme i butikkhyllen eller vente på en oppdatering. Oppdateringer ruller ut så fort de er utviklet, forklarer en talsmann for Google.

Annonse


Gammeldags?
Nå som forklaringen har kommet kanskje vi vil se flere nettsteder slenge på et lite “beta”-skilt bak logoen, bare for å være som Google. Man vil jo tross alt ikke være gammeldags…

– Fremfor å operere med stagnerende pakkesoftware som i gamledager, beveger vi oss fremover mot en verden med jevne oppdateringer og konstant forbedring av applikasjonene på nettet, avslutter Google-talsmannen.

Annonse


Annonse


Annonse