Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bin Ladens «IT-avdeling» i trøbbel

«Jubileumsvideo» en uke forsinket.

Etter planen skulle Al-Qaida legge ut en 7 års jubileumsvideo for angrepet mot World Trade Center den 11. september – altså for nærmere to uker siden.

Teknisk feil

Men teknikken ville det annerledes.

På grunn av teknisk trøbbel hos organisasjonens foretrukne nettleverandører ble den 87 minutter lange videoen først lagt ut fredag i forrige uke – over en uke etter at den skule vært ute.

Kavalkade av terror

Videoen lot seg imidlertid se kort tid etter på visse mindre kjente Sunni-nettsteder, som hadde tilgang til den.

I videoen får vi se en kavalkade av tidligere Al-Qaida-budskap, samt tilbakeblikk på en rekke av det organisasjonen betegner som vellykkede aksjoner.

CIA bak?

Årsaken til forsinkelsen var at serverne som Al-Qaida vanligvis bruker gikk ned torsdag 11. september , og ikke kom opp igjen før fredag 19. september.

Spekulasjonene går nå høyt om det er CIA eller andre amerikanske etterretningsorganisasjoner som står bak serverkræsjet.

– Ville benektet uansett

Det er kjent at disse samarbeider med hackermiljøer i USA for å ramme nettsteder som myndighetene mener drives av terrorister.

Flere av disse miljøene har benektet de de står bak, men sier samtidig at de ville sagt det samme om de virkelig var involvert…

Kilde:
Reuters.com

Stikkord: hacking, terror, usa