Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Picture 2

Slik er «Google Phone»

Se bildene, videoene og specsene.

Da var annonseringen ferdig, og T-Mobile fikk vise frem den første Google-telefonen G1 (HTC Dream). Generelt virker alle som har fått kjent på og testet telefonen svært fornøyde. Menyene er raske, og telefonen i seg selv føles solid og langt tynnere enn bildene viser.

Kommer 22. oktober
Telefonen vil være tilgjengelig i USA fra T-Mobile den 22. oktober. Prisen på andre siden av dammen vil starte på 179 dollar, snaue 1000 kroner. Det innebærer et 2-års kontrakt med en månedsavgift på 25 dollar. Hvordan det blir her i Norge er det forsatt for tidlig å si, da hverken pris eller tilgjengelig utenfor USA har blitt nevnt.

Picture 3

Storbritannia vil være det første europeiske landet som vil få telefonen. Dette skal skje en gang i november. Andre land i Europa som har T-Mobile som telefonoperatør vil få mobilene i begynnelsen av 2009. Disse landene inkluderer Tyskland, Østerrike, Tsjekkia og Nederland.

Vi i Norge får håpe HTC vil selge HTC Dream med Android, helt fri for T-Mobile-abonnement, eller at andre modeller får Android installert.HTC har presentert mobilen på sitt eget nettsted, men sier ikke noe om fremtidig tilgjengelighet.
Picture 4
Picture 2
Innebygd kompass
En av de morsomste funksjonene til den nye telefonen, selv om nytteverdien kanskje er begrenset, er det innebygde kompasset. Funksjonen brukes blant annet sømløst i Google Street View, hvor man kan styre kartet med mobilen. Snur deg deg mot nord, snur kartet seg med deg. Sansynligvis vil en rekke kommende Android-programmer ta i bruk funksjonaliteten.

I tillegg vil telefonen ha funksjoner som integrert musikkbutikk fra Amazon med tilgang til DRM-fri musikk, Google Market og GPS.

Picture 5

Sjekk den første G1-reklamen:

Og se hvordan en del Google-programmer fungerer på telefonen her:

Kilde:
Gizmodo

Stikkord: amazon, android, europa, g1, Google, google street view, htc, usa