Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mira_Craig

Støtter Timbuktu

Norske artister liker det kontroversielle singelslippet

I går tok den velkjente svenske rapperen Timbuktu en stor sjanse, og la ut sin ferskeste singel på fildelingsnettstedet The Pirate Bay. Gratis, naturligvis. Det kan debatteres hvorvidt dette er et PR-stunt eller genuin kjærlighet for fansen, men interessant er det uansett.

Mye enighet
Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og hiphop-magasinet Kingsize har tatt en prat med flere norske urbane artister om deres forhold til fildeling og Timbuktus fremgangsmåte. Det viser seg at det er mye støtte for svensken i norsk musikkmiljø, selv om støtten ikke er helt uforbeholden.

Chirag Patel i albumaktuelle Karpe Diem, for eksempel, sier følgende til Kingsize:

– Jeg vil bare lage musikk, og få den gitt ut. Jeg er bestevenn med Pirate Bay jeg, men hvis folk ikke kan betale åtte kroner for en låt jeg har laget, så har vi ikke råd til å gi ut musikken.

Kriss i duoen Erik og Kriss innrømmer at han hadde tenkt tanken selv, men er imponert over at en så stor artist som Timbuktu faktisk tar et sånt skritt. Mira Craig er noe mer skeptisk, men har likevel sansen for at Timbuktu tenker nytt i forhold til markedsføring.

Vi synes det er et interessant tiltak, men vil ikke at våre venner i musikkbransjen skal bli helt blakke. Så, kjøp favorittskiva di!

Les mer hos Kingsize

Stikkord: fildeling, pirate, pirate bay, the pirate bay