android-wallpaper2_1024x768

Annonse


I dag annonseres Google Android

I dag vil det mobile operativsystemet Android annonseres. Vi har sett et par videoer og en del bilder, men først senere i dag vil vi se når OS-et slippes, og hva planene er fremover. Hittil snakkes det om en oktoberlansering av HTC-telefonen Dream, som vil være den første telefonen med Android. Så hva er det som er så bra med Android? La oss se:

Åpent
Først og fremst: Android er åpent. OS-et er åpent, og basert på Linux. Så fort OS-et er lansert vil Google gjøre det meste av det åpent, noe som vil føre til en solid utviklergruppe som kan lage programvare og forbedringer.

Litt annerledes enn Apples NDA-restriksjoner på iPhone-utviklerne og sensurering av programvare.

Flere muligheter
Ettersom det er operativsystemet det er snakk om, er hardware-mulighetene mange. Funksjonene Android kommer med er ikke knyttet til én spesifik telefon, men kan istedenfor være å finne i en rekke ulike telefoner. Alt fra telefoner med Qwerty-tastatur, touchskjerm eller vanlig “candybar”-telefoner. OS-et skal i tillegg være lett å kjøre, og skal kunne kjøres på telefoner med relativt svake spesifikasjoner.

Annonse


Dette fører til at utviklere lager ikke programmer til kun én mobil, men til en rekke ulike telefoner. Distribusjonen og spredningen blir gigantisk, noe som gagner oss som sluttbrukere.

Apps
I mangel på bedre sammenlikningsgrunnlag vil Google lage en egen App Store til Android. Ettersom også denne tjenesten bygger på åpen koding, vil mulighetene være langt større enn hos Apple. Ingen restriksjoner og ingen vanskelige regler skal være satt opp for å hindre programmene til å nå ut til mobilbrukerne.

Registrér, last opp og beskriv – så enkel er prosessen ifølge Google.

Samarbeid med moderskipet
Kanskje ikke så overraskende, men vi forventer et solid sammarbeid med Android og alle Googleapplikasjoner, og kjenner vi Google rett så er det akkurat det vi får. Sømløs synkronisering med tjenester som Gmail, Gcal, Maps og reader. Egentlig alle Google-tjenester som finnes der ute bør funke perfekt på det nye OS-et.

Og som en ekstra bonus for mange: Det er ikke en iPhone. Vi gleder oss.

Kilde:
Gizmodo

Annonse