Norsk-finske Peter Sunde avhøres i dag sammen med Carl Lundstrøm.

Annonse


Bryter all kontakt med pressen

The Pirate Bay har trolig blitt verre behandlet av platebransje, politi og påtalemyndighet enn pressen.

Bryter all kontakt

Men nå har det skåret seg mellom den svenske piratportalen og journalistene også.

I et innlegg på The Pirate Bays blogg skriver «BKP» (Trolig Brokep, alias Peter Sunde) at The Pirate Bay fra nå av bryter all kontakt med pressen.

– Vil ikke tilpasse seg

I innlegget heter det blant annet at alle intervjuavtaler vil bli kansellert, at e-post ikke blir besvart og at ingen tar telefonen når journalister ringer.

Annonse


Årsaken til den steile holdningen er i følge bloggen at den etablerte pressen ikke har holdt avtaler, og at journalistene ikke er «villige til å tilpasse seg».

Bilder av døde barn

I sin egen blogg skriver Sunde at han i det siste gjentatte ganger har stilt opp for pressen, men at vinklingen har blitt helt feil.

Blant fikk han under en ferie med kjæresten på Island en telefon fra svensk TV4 som spurte ham om hvorfor han nektet å fjerne obduksjonsbilder av de to døde barna fra det såkalte Arboga-drapet på nettet.

– Har ikke ansvar

En tysk ble funnet skyldig etter at hun den 17. mars i år drepte to barn på ett og tre år og påførte barnas mor livstruende skader i Arboga i Midt-Sverige. Hun hadde tidligere hatt et forhold til den skadde morens samboer, og motivet for angrepet skal ha vært sjalusi.

Journalisten nektet i følge Sunde å forstå at det ikke er han eller TBP som legger ut materiale, men brukerne. Og at Pirate Bay ikke kan ta ansvaret for å fjerne ulovlig eller ubehagelig materiale fra torrent-nettverkene.

Følte seg lurt

Slike spørsmål vitner i følge Sunde om journalisters totale mangel på kunnskap om hvordan nettet fungerer.

Saken vakte stor oppsikt i Sverige, og Sunde fikk flere grove trusler via e-post og telefon. Han ble også innkalt til en debatt med barnas far i Svensk TV1. Sunde hevder han ble lovet av faren ikke skulle være der, og følte seg lurt.

Moderatoren Nicklas Jangestig har i følge Sveriges største avis Aftonbladet bedt om unnskyldning for det arrogante svaret den ulykkelige pappaen fikk da han ba ham fjerne bildene av barna. Men Sunde og The Pirate Bay står fortsatt på at det ikke er Pirate Bays oppgave å fjerne dem.

Annonse