Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Flyselskapet United Arlines gikk på en smell i 2002. Men ikke mandag i forrige uke, uansett hva Google måtte påstå... (Ill.: United Airlines)

Tapte miliarder på Google-glipp

Gammel nyhet førte til børsras.

Det amerikanske flyselskapet United Airlines fikk sitt livs børs-sjokk da en «nyhet» fra 2002 plutselig dukket opp på finansnettstedet Bloomberg og flere andre næringslivspublikasjoner mandag denne uka.

Panikk i ett kvarter

Meldingen forkynte at United hadde levert inn konkursbegjæring. Noe som stemte for seks år siden, men som er langt fra sannheten i dag.

«Nyheten» stammet fra mediegiganten Tribune, som eier flere store aviser i USA. Blant dem er Chicago Tribune og Los Angles Times.

Skylder på Google

Flere milliarder kroner forsvant i panikken som fulgte. Den gode nyheten – sett fra de investorene som hadde is i magen og satt på aksjene sine i de dramatiske minuttene feilen ennå ikke var oppdaget – var at aksjene steg igjen til gamle høyder et kvarters tid etter.

Tribune legger all skyld på Google, som i dette tilfellet ikke klarte å skille mellom relevans og aktualitet. Dermed kunne en gammel nyhet havne på toppen i finans-oversikten store deler av penge- og børsverdenen forholder seg til fra minutt til minutt hver dag.

Kilder:
Wall Stret Journal
Tribune.com

Stikkord: Google