Hopp til navigasjon Hopp til innhold
firefox chrome (Ill.: Ill.: Niklas Plikk)

Mozilla ikke redd Chrome

Ser ikke på det som et direkte Firefox-angrep.

I et nylig publisert blogginnlegg forteller Mozilla-sjefen John Lily hva han mener om Googles nye nettleser-prosjekt. Han er ikke overrasket.

– Interessant å se utviklingen
– Det kom ikke akkurat som en overraskelse at Google ville gjøre noe som dette. Deres forretning fokuserer på nett, og de har en klar idé om hvordan de vil at ting skal være, og smarte mennesker som tenker på hvordan man kan gjøre det bedre, skriver Lily.

– Chrome vil bli en nettleser som fokuserer på det Google mener er viktig, og det blir interessant å se hvordan det uvikler seg.

Ser ikke på Chrome som en Firefox-konkurrent
President for Mozilla Europa, Tristan Nitot, har også valgt å uttale seg om nykommeren fra Google. I uttalelsen gjøres det klart at de ikke ser på Chrome som et angrep på Firefox, selv om lanseringen overrasket dem.

Videre tror Nitot at Google lanserte Chrome ut av frustrasjon. Selv om Google vil at deres tjenester som Gmail skal fungere på både IE og Firefox, har det vært problematisk for dem å gjøre så mye med den fullstendige opplevelsen til sluttbrukeren. Med en egen nettleser fikser de dette problemet.

Kilde:
Slashdot

Stikkord: angrep, chrome, firefox, gmail, Google, ie, mozilla, nettleser, skriver