app store

Annonse


Mange lider av Apple-feber

Det er LA Times-journalisten Michelle Maltais som går ut med den pinlige avhengigheten for resten av verden å beskue: Hun har blitt avhengig av Apples nye nedlastingstjenste App Store – Hun lider av Apifili.

App Store var bare begynnelsen
I følge henne selv klarer hun ikke å stoppe. Hun har eid både iPhone og iPhone 3G, men det var ikke før Apple lanserte App Store at avhengigheten slo inn.

– Det handler ikke om sangene, lydbøkene, TV-programmene eller filmene. Det handler om programmene.

Avhengig
Hun forteller at det hele begynte første dagen butikken ble gjort tilgjengelig. Hun lastet ned et par gratis applikasjoner, og syntes det var helt strålende.

Annonse


– Hva kan vel skje? De er jo gratis!, hadde hun tenkt.

Men så begynte det å ta av. Gratisapplikasjonene var bare en forrett, og Maltais trengte mer. Etter en stund virket 99 cent-programmene svært fristende, og hun satte igang og laste ned. Det var jo tross alt ikke mer enn hva hun pleide å bruke for en sang eller to på Amazon eller iTunes.

30 dollar på ett program
Etter et par uker hadde hun lastet ned 80 programmer og brukt 90 dollar (omtrent 450 kroner) på applikasjonene. Fem iPhone-sider var brukt opp for å vise de mange programmene. Det var ikke før hun kjøpte en ordbok til 30 dollar at hun innså sin egen avhengighet.

I det siste har hun prøvd å begrense seg selv, og mye tanke går inn bak hvert køp for å forsikre seg om at hun faktisk trenger programmet. Skal vi tro hennes ord er hun ikke alene. Apple-feberen er i ferd med å spre seg, og som hun sier selv:

– Første skritt er å innrømme at man er avhengig.

Les hele hennes historie her.

Annonse