Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik ser du under panseret på Acers råskinn-PC. (Ill.: Alle foto: Tore Neset)

Gaming-råskinn, 3D-TV og rød iMac

BILDESPESIAL: Se hva de viser fram på IFA 2008 i helga.

BERLIN (ITavisen): Det er lenge siden stasjonære PCer bare kunne fås innpakket i grå kontorbokser som bare en IT-sjef kunne elske.

Sportsbil-PC fra Acer

I dag kommer innmat fra Intel, AMD og Nvidia i alle mulige forkledninger. For noen år siden var PCer en sjeldenhet har på Internationale Funkausstellung i Berlin. Men i år er hallene fulle av både bærbart og stasjonært – og både Windows, Linux og Apple.

Vi lot oss spesielt imponere av Acer, som virkelig trår til med frekt design både på bærbart og stasjonært i 2009. Chassiet som lar seg åpne som dørene på en italiensk sportsbil er ett eksempel på hva vi har i vente.

Om du ikke skulle være fornøyd med hyllevare, kan du alltids style PCen selv. Eller la noen gjøre det for deg. Enten du har Mac, PC, stasjonært eller bærbart utstyr kan selskapet Digiskin gjøre jobben for deg. De kan til og med forvandle din iPhone til nær sagt hva som helst.

Digiskin er ikke alene. Vi så minst fem andre selskaper som tilbød seg å gjøre utstyrsparken din mindre kjedelig. I tillegg er det flere som tilbyd PC-vesker i gilde farger – både skotskrutet, i psykedelisk mønster eller i småpike-rosa teddystoff.

Klikk på bildet under for å se bildene!

Midt mellom iPhone og Netbook

Såkalte Netbooks – knøttsmå, men fullverdige PCer som gjør det mest nødvendige – er det ingen mangel på her i Berlin. Nesten alle de store PC-produsentene har modeller ute, og i tilegg er det mange små og ukjente som også tilbyr slike maskiner – enten med Linux eller Windows XP (som Microsoft ikke klarer å bli kvitt, stakkar).

Men om du synes en netbook er for stor og en mobiltelefon blir for liten, kan du alltids kjøpe deg en Wibrain. Pen er den ikke, men for travle koreanere som ikke legger vekt på utseendet er det tydeligvis et alternativ.

3D med og uten briller

3D-TV var på alles lepper for noen år siden, men så ble det ganske stille. Underlig nok gjør 3D et slags comeback på årets messe. Samsung kunne vise fram en løsning som krever briller. Teknologien er nesten like gammel som kinoen, og hadde et kort blaff på slutten av 1950-tallet.

Philips kan derimot vise flere 3D-modeller som ikke krever spesialbriller. Det fungerer faktisk ganske bra, selv om det nok går ut over klarhet og detaljer i bildet. Kanskje til spill?

Stikkord: 3d, amd, ifa, imac, iphone, linux, Microsoft, mobiltelefon, netbook, netbooks, nvidia, samsung, windows, windows xp, xp