Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsungs 31 tommers OLED er klar for markedet i 2010. (Ill.: Foto: Per Ervland)

Endelig blir OLED voksen

Samsung er klare med 31-tommer i 2010.

BERLIN (ITavisen): Samsung kan stolt vise fram en 31 tommers OLED-TV her på IFA-messen i dag morges.

Den kommer riktig nok ikke før om drøye to år. Men den er verd å vente på for den som har råd. For billig kommer den nappe til å bli. Men de glassklare bildene – så mye klarere enn det vi er vant til fra dagens TV – gjør at man lett glemmer at prisen trolig vil havne på 40 000 eller mer.

Klare for markedet

I 2010 satser Samsung på å sette i gang kommersielle produksjon av mellomstore og større TVer med den nye teknologien som både de og mange andre i bransjen hevder skal erstatte LCD og plasma.

Sony er først – Samsung er størst

I går kunne Sony vise fram en 11-tommer som kommer på markedet allerede i høst.

Prisen vil imidlertid ligge godt over 10 000 kroner, og mange vil sikkert spørre seg hva man skal bruke en 11-tommer til i disse dager, med 42 tommere som absolutt minstemål i folks stuer.

Mange fordeler

Det er likevel tydelig at de store elektronikkgigantene her nede med satser tungt på OLED-teknologien, som gir flere fordeler null lysslekkasje, rekordhøyt kontrastnivå og mye raskere oppdatering av bildeinformasjon enn dagens teknologi.

31-tommeren er basert på et panel fra Samsungs søsterselskap SDI. Oled-TV-en veier 40 prosent mindre enn en lcd-TV i tilsvarende størrelse, har et fargeområde på 107 prosent og en lysstyrke på 550 cd/m2.

Stikkord: ifa, ifa 2008, lcd, oled, samsung, sony, tv