Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Open Market samler alle butikkene på et domene, dermed blir det lettere å holde orden på DRMen. (Ill.: Sony)

Nå kommer det ny film-DRM

Film må registres på nett og kobles til avspillingsutstyret.

Open Market er det siste forsøket fra filmbransjen til å få kontroll på markedet.

Ny DRM

De største studioene (minus Walt Disney) og nettbutikkene (Amazon, Target, WalMart, Comcast, MovieLink CinemaNow er med) er klare til å lansere det nye systemet som kalles Open Market.

Den offisielle lanseringen vil skje neste måned ifølge Techcrunch. Studioene som er med er blant annet Fox, Paramount, Sony, Universal and Time Warner.

Frykter platebransjens skjebne

Hovedpoenget med Open Market er å få de forskjellige DRM-systemene til å fungere sammen. Alle de forskjellige løsningene gjør det idag vanskelig for kunden å handle og bremser salget av lovlig nett-film.

Studioene frykter å ende opp som iTunes.

De ryktes at studioene setter all sin kraft bak prosjektet for ikke å ende som den haltende platebransjen. Sony peker på at problemet der er at iTunes er det eneste reele alternativet på nett for musikk.

Produktet må registreres

Open Market vil driftes av en tredjepart for å sørge for at filmkjøp på nett fungerer på alle enheter. Denne domene-drifteren vil sørge for at ting fungerer riktig så brukerne kan registere sine enheter (PCer, TVer, mobile enheter) med filmen.

om1

Hvilken som helst film kjøpt fra et av studiene med i prosjektet kan sees på den registererte enheten. Så spørs det da om folk orker å drive med dette når man bare kan laste ned alt gratis og ikke registrere noe som helst.

Kilde:
Techcrunch

Stikkord: fildeling, film, gratis, itunes, mobile, sony