Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Her er noen skjermbilder fra det noe mobile OS-et.

Slik blir Google- telefonen

Ny versjon av utviklingspakken klar.

På mandag skrev vi at HTC Dream, telefonen som vil ta i bruk Google-OS-et Android, har fått godkjennelse av FCC (Federal Communications Commission).

Nå lanserer Google en ny versjon av utviklingspakken (SDK-en), nemlig versjon 0.9 – et tall som kan signalisere at OS-et snart kan være klart for lansering.

Skal bli ferdig i år
På Androids egne sider har de nå lagt frem en plan for hvordan de ser for seg utviklingen de neste måned. 0.9-lanseringen er bare én av mange lanseringer som vil komme. Etter 0.9-versjonen vil det komme en pre-1.0-versjon som sansynligvis vil være svært lik den endelige versjonen.

Etter det vil vi se lanseringen av den endelige versjonen, og en Google-telefon i løpet av 3.- eller 4. kvartal i år. Det vil altså si alt fra og med i dag til slutten av desember. Det betyr i det minste at Google satser på at produktet deres blir ferdig før 2009, som er en gledelig nyhet for mange.

Ikke bare HTC Dream
I sin pressemelding nevner også Google at det vil være flere enn bare HTC Dream som vil ta i bruk Google-OS-et.

Tidligere versjonen av operativsystemet har blitt prøvd ut på mange telefoner, og responsen har vært god. Android har kjørt både raskt og stabilt på telefoner med langt mindre prosessorer enn for eksempel iPhone. Det betyr at flere telefoner kan ta i bruk det nye operativsystemet.

Sjekk video under for et lite innblikk i hvordan Android ser ut.

Kilde:
Engadget
Engadget

Stikkord: android, Google, htc, video