Dells nye E6400 kjører Linux på lavbluss.

Annonse


Ny Dell varer 19 timer

Et av de store problemene med bærbare PCer er at de stopper å gå før du er ferdig med jobben. Rundt seks timer er det vi er vant til, men med alle funksjoner på blir levetiden gjerne vesentlig kortere.

Litt juks

Dells nye laptoper i E-serien kan skryte av å vare hele 19 timer på en eneste oppladning. Vel å merke om du bruker ekstra batteri. På det innebygde standardbatteriet kan du forvente 10 timer.

For å på det nærmeste doble batteritiden i forhold til konkurrentene har Dell valgt å la Windows ligge. Maskinen starter en lettversjon av Linux (SUSE Linux Enterprise Desktop 10.2) før du starter Windows.

Fullversjon i november

I dette mini-operativsystemet har du det meste av det du trenger til daglig: E-post, nettleser, skriveredskap med mere. Meldinger fra Outlook kommer opp i lettversjonen, så du trenger ikke kløne med to e-postprogrammer.

Annonse


Informasjonssjef Hans Christian Seime i Dell kan fortelle at maskinene er tilgjengelig nå, men at den fulle versjonen av den spesialsydde Linux-varianten først kommer i november. Kundene kan imidlertid bestille fullversjonen nå, og oppgradere om to måneder.

Her videoen fra pressekonferansen der Dell-sjefene avslører det nye Latitude ON-systemet:

Her er et dokument som forklarer hardware-delen av systemet:
Pressemelding fra Dell

Kilder:
Dell.com
PCworld.com
Infoworld.com

Annonse