gta forside

Annonse


EA kan kjøpe GTA-utvikler

I går ble det gjort klart at Take Two, selskapet bak GTA, og spillgiganten EA skal inngå en avtale som vil sette dem begge på sporet til en mulig sammenslåing i framtiden.

Er i samtale
EA og Take Two har vært uenige om en pris i over seks måneder, og deadlinen for en endelig pris har blitt utsatt mange ganger. Nå satte imidlertid EA ned foten, og sa at de ikke ville finne seg i enda en utsettelse.

Dermed vil det ikke bli et oppkjøp av Take Two med det første, men et partnerskap som la partene ha konfidensielle samtaler om fremtidige, strategiske planer.

To milliarder dollar
Det siste budet til EA lå på to milliarder dollar, en pris som tilsvarte 25,74 dollar per aksje. Som vanlig i saker som dette vil den ene parten ha mer penger mens den andre vil betale mindre, og dette var intet unntak.

Annonse


Analytikere mener imidlertid at så lenge de er i diskusjon sammen vil saken drives fremover. Det er imidlertid lite sansynlig at oppkjøpet skjer i år. EA mener utsettelsene har foregått så lenge at oppkjøpet ikke vil kunne fullføres før juletider – perioden hvor de fleste spillselskaper tjener mest.

Kilde: AP

Annonse