Hopp til navigasjon Hopp til innhold
obj.phpi (Ill.: Paul Thurrott's Supersite for )

Microsoft åpner egen Windows 7-blogg

Denne gangen skal de gjøre det riktig.

Nå kan du være med å påvirke utviklingsarbeidet med Microsofts nye operativsystem, Windows 7.

Kan komme neste år

Microsoft har nemlig åpnet en egen blogg der de inviterer vanlige brukere til å komme med innspill forslag, ros og ris etter hvert som arbeidet går framover.

I bloggen kommer Microsoft til å informere om arbeidet sitt, helt fram til den ferdige versjonen foreligger. Lanseringstidspunktet var opprinelig satt til en gang i 2010, men nå ser det ut til at Windows 7 allerede kommer vinteren 2009.

Dårlig tid

I så fall har Microsoft dårlig tid på seg til å få ferdig et operativsystem som utviklere og brukere utenfor Microsoft-campusen foreløpig vet ganske lite om.

Dette skal åpenbart Microsoft bøte med bloggen sin. Den for øvrig også finnes i RSS-versjon, slik at du kan holde deg løpende oppdatert uten å gå inn på nettstedet.

Beregnet på entusiaster

I invitasjonen som nå ligger i bloggen heter det blant annet:

Denne bloggen er beregnet på et publikum av entusiaster, bloggere og de som er med lidenskapelig opptatt av Windows. Med denne bloggen åpner vi en toveis diskusjon om hvordan vi lager Windows 7. Windows har alle de utfordringene som karakteriserer et programvareprosjekt i stor skala – man må velge funksjoner, utforme dem, utvikle dem og levere dem med høy kvalitet. Windows har i tillegg en utfordring fordi må gjøre dette for ekstraordinært mange typer kunder. Som et lag og som individer på laget fortsetter vi å være ydmyke når det gjelder dette ansvaret.

Bedre lykke denne gangen?

Også Windows Vista ble på et tidlig tidspunkt sendt ut til utviklere og såkalte superbrukere for å få tilbakemeldinger.

Like fullt fikk operativsystemet til dels dårlig kritikk og et dårlig rykte, fortjent eller ufortjent. Denne gangen vil Microsoft tydeligvis oppnå en bedre, løpende dialog med brukerne, slik at resultatet blir best mulig.

Stikkord: blogg, Microsoft, vista, windows, windows 7, windows vista