Annonse


Alvorlig feil på 3G-iPhone

Mange nybakte eiere av iPhones 3G har opplevd at 3G-signalet varierer, slik at forbindelsen svekkes.

Feil på telefoner

Nå har en svensk forsker avdekket at fenomenet skyldes en feil på telefonene.

Professor Claes Beckman ved høyskolen i den svenske byen Gävle er en av Sveriges fremste eksperter på mikrobølgeteknikk.

lavere hastighet

De iPhone-eksemplarerne professoren har testet, viser at Apple-telefonen har betydelig lavere følsomhet – såkalt «nominal sensitivity» – enn andre 3G-telefoner.

Annonse


Med GSM fungerer den like bra som andre, men med 3G-nettet er hastigheten på dataoverføringen betydelig lavere enn med andre telefoner.

Apple vil ikke kommentere feilen. mens deres samarbeidspartner Telia i Sverige sier de ikke har fått noen rapporter om problemet.

– Svært vanlig problem

Beckman mener at problemet er svært vanlig, og at det bare er iPhones status som moteprodukt som gjør at dette problemet får så stor oppmerksomhet akkurat med denne modellen.

– Det er en fullstendig normal barnesykdom, spesielt med tanke på de store volumene som skal ut og det pressede kostnadsnivået. Dette hender også i massevis med Samsung, LG, Sony Ericsson eller Nokia, sier til Beckman til Nyteknik.se.

Gale målinger årsaken?

Han mener det kan dreie seg om såkalte «mandagseksemplarer» av iPhone. I så fall bør Apple bytte det ut.

iPhones antenne har i motsetning til andre telefoner ikke har noen kontakt med det ytre chassiset. Når Apple har målt på kretskortet, har verdiene vært normale. Dermed kan kvalitetskontrollen unnlatt å fange opp at telefonen ikke fungerer som de skal i praksis.

– Klokkeklar analyse

Hvor stort omfang feilen har, kan ikke professoren si noe om. Men han er skråsikker på at målingene hans stemmer.

– Analysen er klokkeklar, sier han.