Hopp til navigasjon Hopp til innhold
µTorrent kommer snart i 2-0-versjon. Da blir det lettere å være nettleverandør, skal vi tro BitTorrent, som står bak teknologien.

Slik laster du ned raskere

µTorrent-utvikleren forteller deg hvordan.

Torrent-nedlasting har blitt en favoritt på nettet de siste årene, og til og med vår egen rikskanal NRK har begynt å dele sendingene sine med torrent-teknologien.

Men alle teknologier kan forbedres. Nettstedet TorrentFreak hadde nettopp en prat med µTorrent-utvikleren Greg Hazel for å få noen tips til hvordan man kan laste ned enda raskere.

Sett en maksimumsgrense på opplastningsfarten
Dette forslaget skal være det viktigste av de alle. Grunnen er enkel: Forestill deg din internettlinje som et rør – hvis du fyller opp hele røret ved å laste opp filer, vil det ikke være plass igjen til å laste ned. Det blir rett og slett tett.

Velg riktig antall tilkoblinger
Torrentteknologien benytter seg som kjent av mange brukere på en gang for å gjøre filen på maskinen din komplett. Hazel mener at hvis du har for mange aktive tilkoblinger på en gang, kan det faktisk gjøre nedlastingen tregere.

Hvis du bruker uTorrent kan du ta i bruk deres Speed Guide i menyen, for å få anbefalt riktige innstillinger. For eksempel anbefaler µTorrent brukere med en maksimal opplastningshastighet på 256 kbit/sek maks 35 tilkoblinger per fil. Totalt på alle filer kan de ha 60 tilkoblinger. Det bringer oss videre til neste punkt:

Kjør så få torrents som mulig
Ved å kjøre færre torrents vil du være garantert at internettlinjen din takler alle tilkoblingene. Siden BitTorrent belønner folk som laster opp filer, vil også opplastinghastigheten komme godt ut av et begrenset antall torrents.

Hvis vi følger µTorrents Speed Guide igjen, anbefaler den maks to aktive torrents for en bruker med en opplastningshastighet på 256 kbit/sek.

Nøkkelen til suksess
Hvis du følger disse rådene lover Greg Hazel en raskere og smidigere nedlastingserfaring i framtiden. Bedre enn det kan det jo ikke bli.

Stikkord: bittorrent, nrk, speed, Tips