Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Craig Matthew Feigin brukte sin status som PC-ekspert til å spionere på kvinnene han hjalp. (Ill.: Foto: Gainesville Police Depar)

Laptop-kikker inntok soverommet

«Reparatør» spionerte på damene han «hjalp».

Craig Matthew Feigin (23) hadde rykte på seg for å være flink til å fikse PCer. Og aller helst fikset han PCene til unge, attraktive jenter.

Installerte spionvare

Nå er Feigin i fengsel, etter at en av kvinnene han hjalp med PCen oppdaget at han hadde installert spionvare som tok bilder av henne på soverommet.

Kvinnen oppdaget at maskinen oppførte seg merkelig etter at den kom tilbake fra Feigin. Den blinket og lyste. Og batterikapasiteten var drastisk redusert i forhold til tiden før reparasjonen.

Video fra soverommet

Ved hjelp av gratisprogrammene Log Me In og Web Cam Spy Hacker klarte Feigin å ta over 20 000 bilder av sitt kvinnelige offer. Flere av bildene viser henne mer eller mindre avkledd. Enkelte av bildene viser også kvinnen sammen med sin kjæreste.

Kvinnen hadde laptopen sin på soverommet, slik mange har. Bildene ble automatisk sendt til en server Feigin hadde tilgang til.

Flere ofre

Etterforskeren Joseph Mayo hos Gainesville-politiet regner med at mellom åtte og ni kvinner i området har blitt utsatt for Feigins spionasje-stunt.

Den noe spesielle PC-reparatøren er nå varetektsfengslet, mistenkt for å ha installert programvare på en annen persons datamaskin uten dennes vitende.

Han er også mistenkt for å bruke denne programvaren til å fjernkontrollere webkameraet på en annen persons maskin og ta opp video uten vedkommendes tillatelse.

Kilde:
Gainesville Sun

Stikkord: bilder, hacker, programvare, server, sun, video