Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Windows Vista 64 lover både fremragende ytelse, pålitelighet og sikkerhet.

64-biters Windows tar endelig av

Tok 5 år før det ble populært.

Allerede i 2003 ble de første 64-biters-prosessorene med støtte for x86-arkitektur vist frem av AMD.

På den tiden håpet de at 64-bit-plattformer skulle ta av, da det ikke medførste noen ekstra kostnader. Slik ble det imidlertid ikke.

Behovet eksisterte ikke
På slutten av 2005 kom 64-bit-versjonen av Windows XP. Men selv om XP nå støttet de nye prosessorene, var det ikke stort behov for det. En av de største fordelene med 64-bits håndtering er støtten for mer minne enn 4GB.

Det var imidlertid ikke mange som trengte så mye minne, og med driverproblemene det nye systemet medførte var spikeren i kista allerede slått for mange.

Nå virker det som fordelene utligner problemene, og Microsoft opplyser nå om at deres 64-bit-versjon av Windows Vista har hatt en stor vekst i det siste.

Stor økning
I en blog forteller Microsofts Chris Flores at 20 prosent av nye Windows Vista-PC-er i USA som koblet seg opp mot Windows Update i Juni, kjørte 64-bit-versjonen av Windows Vista. I mars var det bare tre prosent nye datamaskiner som gjorde det samme.

– Enkelt sagt har bruken av 64-bits Vista økt raskere enn 32-bit-versjonen. Basert på nåværende trender vil denne veksten aksellerere samtidlig som maskiner blir mer egnet for teknologien, forteller Flores.

Kilde: Cnet

Stikkord: amd, Microsoft, minne, usa, vista, windows, windows update, windows vista, xp