Hopp til navigasjon Hopp til innhold
KDE 4.1 ser unektelig lekker ut. (Ill.: kde.org)

Nå kan du prøve KDE 4.1

Ferdig versjon for nedlasting.

Det er lenge siden Linux var ensbetydende med kronglete tekstkommandoer og inngående programmeringskunnskaper. I dag er plattformen like enkel å bruke som Windows og Mac OS X.

Årsaken til dette er blant annet KDE, ett av flere grafiske grensesnitt som «ligger utenpå» Linux-distribusjonen du bruker.

Første versjon av KDE (K Desktop Environment) ble utviklet av tyskeren Matthias Ettrich i 1996. Ettrich hadde sett seg lei på at alle applikasjoner under Unix oppførte seg forskjellig. Han ville ha et ryddig skrivebord med et konsistent og ryddig utseende.

Kan kjøres på Windows og OS X

KDE ble rask populært hos Linux-brukerne (Linux er som kjent ikke Unix, men likhetene er der), og det er versjon 3 som stort sett kjøres i dag.

KDE 4 kan derimot kjøres både under Windows og Mac OS X, som et alternativ til det grafiske grensesnittet i disse to oprativsystemene. Årsaken er at KDE 4 er GPL (General Public Licence)-lisensiert på begge disse plattformene, i tillegg til Linux.

Du får imidlertid ikke desktopen – du kan bare kjøre applikasjonene under Windows.

4.1-versjonen er nå klar til nedlasting for de som vil bidra til å gjøre den så bra og stabil at den på sikt kan avløse versjon 3.

Stikkord: desktop, linux, mac, mac os, nedlasting, os, windows