Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Pyglossia bygde seg opp ved å spamme Dagbladets Twingly-tjeneste. Og skryte av det etterpå. (Ill.: pyglossia.blogspot.com)

«Twingly-hore» takker Dagbladet

…og «Kudos-horer» takker oss.

Spammere er ikke bare et problem i e-posten. Også på tjenester som Twingly og ITavisens Kudos herjer søppelet.

Blogg-horer

Dagbladet.no bruker i stor grad Twingly, et såkalt tilbaketråkk-verktøy. Tilbaketråkk innebærer at når en blogg lenker til en av Dagbladets artikler, vil link til denne bloggposten vises nederst i artikkelen.

Systemet er den rene innbydelsen til såkalte «blogg-horer». Dette er en variant spammere som i verste fall får betalt for å oversvømme nettet med henvisninger, i beste fall bare er PR-kåte på egne og sine bloggers/nettburikkers/religioners/politiske korstogs vegne.

Håpløs kamp

Vi har også dessverre noen slike også på Kudos. Selv om vi hele tiden prøver å luke dem vekk, registrerer de seg med nytt navn og bruker alternative IP-adresser. Det er med andre ord uhyre vanskelig å få bukt med fenomenet.

De som går på automatikk, går det an å stoppe med såkalt CAPTCHA (bokstavgjenkjenning). Men mange klarer også å spamme ned tjenester ved å gå inn manuelt.

Vil sette fokus på problemet

En mannen som kaller seg Per misbrukte Dagbladets Twingly-konto såpass mye på sin blogg Pyglossia (høh, der fikk du mer PR, din snik!) at han ble kastet ut.

Seinere skrøt han av bravadene sine. Men i skryten ligger også en anerkjennnelse av at Dagbladet og andre nå tar fatt i problemet.

Følte seg korrumpert

Det ble faktisk et problem for ham også. Han følte seg moralsk korrumpert av å ha lenken sin under tåpelig kjendis-fjas, og ble raskt avhengig av den økte trafikken.

Dagbladet vil imidlertid nødig være strenge mot brukerne.
? Vi har ikke foretatt noen større utrenskning, men vi følger med og stenger en sjelden gang ute ting som ikke relevant. , sier journalist og Twingly-ansvarlig Mina Hauge Nærland til Journalisten.no

Stikkord: blogg, ord