Nintendo - nå også som hacking-offer.

Annonse


Kjøp jule-Wii’en nå!

Julegavene er vel noe de færreste tenker på akkurat nå, når sola skinner utepilsen skummer og badevannet nærmer seg romtemperatur.

Tomme hyller

Men om du skulle planlegge å kjøpe en Nindo Wii spillkonsoll i julegave til poden, bør du kanskje handle allerede nå.

Det ser nemlig ut til at Nintendo kan komme til å oppleve samme situasjon som før jul i fjor: tomme hyller både i USA og Europa.

Klarer ikke holde tritt

Den fryktelige nyheten baserer seg på prognoser som den japanske bedriften har gjort for produksjonen framover.

Annonse
Problemet er at Nintendos fabrikker i Asia ikke klarer å holde tritt med etterspørselen. Nintendo undervurderte før jul i fjor grovt salget i USA, og måtte overføre enheter fra det europeiske markedet til det amerikanske. Med det resultat at særlig britene fikk merke mangelen.

2,4 millioner ikke nok

Nintendos underleverandører vil i år produsere 2,4 millioner Wii-enheter. Nesten alle disse går til det amerikanske markedet, som fortsatt er underforsynt.

Dermed spøker det for oss i Europa til jul – og kanskje også for amerikanerne, i følge Nintendo.

Bevisst strategi?

– Jeg kan ikke gi dere en 100 prosent garanti for at folk får tak i en Wii ved juletider. Men jeg kan forsikre om at Nintendo gjør sitt ytterste for å skaffe så mange enheter som mulig for å dekke behovet, sir Nintendos toppsjef Satoru Iwata til Forbes.com.

Enkelte har likevel hevdet at varslene om tomme hyller er en bevisst strategi fra Nintendos side for å øke etterspørselen kunstig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse