Utstyr som dette kan bare brukes til å svindle minibanker. Likevel er det ikke straffbart å ta inn i Norge.

Annonse


Kortsvindlere er fattigfolk

Myten om at kortsvindlere er mafiabosser med store hus, dyre biler og damer med silikonpupper har fått et grundig skudd for bauen.

Svindel-bydel

I følge det britiske selskapet 3rd Man Group dreier det seg om småkriminelle i usle kår og som knapt har inntekter i det hele tatt.

Oppsiktsvekkende nok har selskapet avdekket at kortsvindlerne er samlet i én bestemt London-bydel, Timesmead. I følge 3rd Mans samarbeidspartnere i personsøketjenesten 192.com er denne bydelen en slags sentral for alle typer digital svindel.

Bakmenn tar pengene

Her lever folk som verken har råd til flatskjermer, tannlegebehandling eller andre ting som de fleste briter regner som en selvfølge. Barnedødeligheten ligger langt over det britiske gjennomsnittet. Både levealder og utdanningsnivå ligger derimot langt under normen, og faren for mental sykdom er langt større her enn i mer velstående strøk.

Annonse


Men som alltid ellers er det noen lenger opp i næringskjeden som stikker av med pengene. Thamesmead-svindlerne jobber for bakmenn som instruerer dem i hvordan de skal gå fram for å lure penger av kortbrukerne.

– Rene julaften

– Disse folka jobber på restauranter som betaler null og niks, og de blir behandlet som idioter av sjefen og kundene. Derfor er det rene julaften for dem når jeg kommer og tilbyr dem å tjene kassevis med penger uten risiko, sier en av de såkalte «store fiskene» i undersøkelsen til 3rd Man.

Men i følge rapporten dreier det seg altså om småpenger for de som faktisk utfører svindelen på gateplan.

Kilde:
The Inquirer

Annonse