Hopp til navigasjon Hopp til innhold
winvistaultimateboxshot

Nektet å bruke Vista

Fikk refundert 200 dollar.

Hvis du har kjøpt en PC i det siste, er sansynligheten stor for at Windows Vista fulgte med på kjøpet. Irriterende for noen, men det er vel ikke så mye man kan gjøre med det, vel?

Tydeligvis er det noe du kan gjøre.

Aksepterte ikke lisensavtale
En ressurssterk HP-kunde ble rett og slett forbannet da han skulle skru på PC-en, og Vistas lisensavtale dukket opp. Vanligvis trykker man bare videre på «I accept» og fortsetter installasjonen, men ikke denne mannen. Han hadde fått nok, og trykket istedenfor på at han ikke godkjente lisensavtalen til Vista.

Dermed ble han sendt videre til en tekst som ba han ta kontakt med produsenten eller installatøren for eventuell refusjon. Han tok kontakt med HP, og startet sin lange kamp for å få pengene sine tilbake.

Klaget seg til penger
Flere dager senere, ti-talls telefonsamtaler med HP unnagjort, var bragden et faktum. HP hadde etter flere forsøk på unnasluntring og henvisning til en rekke paragrafer de prøvde å gjemme seg bak, endte de opp med å gi mannen en sjekk på 200 dollar, omtrent 1000 kroner. En virkelig stor bragd i USA.

Nå er han en lykkelig eier av en HP-PC uten Windows Vista, og kan stolt fortelle at han har byttet til det åpne operativsystemet Linux.

Kilde: Equiliberate

Stikkord: hp, pc, vista, windows, windows vista