Hopp til navigasjon Hopp til innhold
wow art (Ill.: Blizzard)

WoW vinner mot jukseprogram

Nå blir det slutt på automatisert Glider-spilling.

Programmet MMOGlider, tidligere kjent som WowGlider, har vært et populært program for mange World of Warcraft-spillere. Programmet har automatisert en rekke monotone gjøremål i spillet, slik at du kan la spillkarakteren løpe rundt av seg selv og samle gull og erfaring alene, mens du kan gjøre noe annet.

Blizzard mente selvfølgelig dette brøt mot deres regler, mens MDY Industries, selskapet bak programmet, mente det motsatte. Saken endte opp i rettsalen, og nå ser det ut som Blizzard er i ferd med å vinne kampen.

Bryter opphavsretten
Dommeren har erklært at MMOGlider faktisk bryter mot Blizzards opphavsrett, men ikke mot Digital Millennium Copyright Act, som Blizzard mente.

Det betyr allikevel at MDY Industries står i en farlig posisjon, og spørsmålet er ikke lenger om de blir dømt, men hvor mye penger de må ut med.

Holdt på lenge
Saken har holdt på siden 2006, da Blizzard tok de første stegene mot å stenge ned virksomheten. På den tiden ba de MDY om å slutte å spre programvaren, og ville ha alle intektene de hadde fått fra MMOGlider. Ettersom programmet gikk for 25 dollar per eksemplar, og selskapet allerede hadde solgt over 100 000 eksemplarer, var de lite villige til å akseptere avtalen.

Istedenfor valgte de å ta saken til rettsalen, for å kjempe om rettighetene til å lage det de kalte et uskyldig tilleggsprogram. Problemet var imidlertid at programmet lastet ned deler av spillet til datamaskinens minne, for å unngå Blizzards juksesperrer. Dette var et klart eksempel på brudd på opphavsretten. I ettertid virker nok Blizzards første tilbud langt mer fristende enn summen de vil være nødt til å betale nå.

Kilde:
The inquirer
Ars Technica
Virtually Blind

Stikkord: blizzard, digital, program, wow