Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Begge parter kommer godt ut av denne avtalen - Youtube får anonymisert sin informasjon, og Viacom fremstår som den forståelsesfulle parten.

Youtube maskerer personinfo

Viacom får ikke tilgang til brukerinformasjonen din allikevel.

Som tidligere skrevet vant Viacom en runde i retten mot Youtube, da dommeren ga dem fri tilgang til Youtubes brukerinformasjon. Det innebar at Viacom ville ha tilgang til IP-adresser, brukernavn og hvilke videoer hver enkelt bruker har sett og lastet opp.

Googleeide Youtube likte selvfølgelig ikke dette, og ba om forståelse fra Viacom, slik at de kunne i det minste anonymisere informasjonen før de ga den videre. Youtube vant frem, og vil nå anonymisere informasjonen de gir ut.

Avtale gjort av partene
I en blog skriver Google at Viacom og deres partnere har trukket tilbake kravene sine for å se Youtube-brukeres søkehistorie. I tillegg står det at avtalen ble gjort av de to partene seg imellom, og at avgjørelsen ikke var gjort av en dommer.

Saken er allikevel langt fra ferdig, etteresom Viacom fortsatt vil studere den anonymiserte informasjonen, for å finne eventuelle lovbrudd Youtube har gjort.

Kan bli dyrt
Hvis de skulle vinne frem i retten, vil Google muligens se seg nødt til å betale Viacom 1 milliard dollar for brudd på opphavsloven, som Viacom mener de har brutt.

Kilde:
Cnet

Stikkord: Google, skriver, youtube