Hopp til navigasjon Hopp til innhold
1196844897044_450

Nokia utvider satsning på musikk

Gjort avtale med Warner, Universal og Sony BMG.

Med tre avtaler allerede i boks er Nokia på god vei mot noe stort. Deres kommende prosjekt heter Nokia Comes With Music, og vil la brukere laste ned så mange låter de vil i et år. Når året er over skal brukerne få lov å beholde musikken, forteller Nokia. Det siste, store musikkselskapet som det fortsatt ikke er inngått avtale med er EMI. Men selv uten EMI står Nokia støtt, og vil ha et enormt musikkbibliotek brukere kan velge i.

Vil så sterkt i markedet
Nokias musikktilbud vil gå i strupen på flere allerede eksisterende tilbud. Mange teleselskaper tilbyr musikknedlasting til deres abonnementer, og musikknedlasting via iTunes har vært en stor hit for Apple.

Nokia Comes With Music vil være innebygd i mobiltelefonene, og vil gi brukere direkte tilgang til et gigantisk musikkbibliotek. Med tanke på at Nokia også nettopp kjøpte opp Symbian, vil det ikke være utenkelig at dette inkorpereres i det åpne operativsystemet.

Visse begrensninger
Ikke helt uventet er det begrensninger på et tilbud som er helt gratis. Først og fremst vil tilbudet gjelde et utvalg av Nokias kommende modeller. Når tilbudet kommer er usikkert, men skal være en eller annen gang i andre halvdel av 2008. Musikken som lastes ned vil ha Microsofts kopibeskyttelse på seg, og vil være i formatet wma.

Sansynligvis vil tilbudet gjelde for flere av telefonene i N-serien, som alle har WiFi innebygget. Dermed vil man slippe å styre med kabler hvis man vil overføre musikken til datamaskinen.

– Vi er klare for å skape den musikkopplevelsen som folk forteller oss at de er ute etter – all den musikken de ønsker seg i form av ubegrensede nedlastinger til sin mobil og PC, sier Anssi Vanjoki, sjef for multimedia-avdelingen til Nokia.

Kilde:
The Inquirer

Annonse
Stikkord: emi, itunes, Mobil, musikk, nokia, sony, the inquirer, wifi