Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Med eleketroniske versjoner av bøkene blir det både enklere og billigere.

Del skolebøker med torrents

Det gjør de i hvert fall i USA.

Uansett hvor mye plate- og filmbransjen prøver å jobbe imot det, har fildeling vist seg å være ustanselig. Med torrent-teknologien i front har fildeling begynt å dukke opp i alle mulige former.

Ikke overraskende har teknologien nå funnet veien til universitetene i USA, hvor studentene legger ut pensumbøkene sine for gratis nedlasting.

Kjøp en bok og del den
Studenter er som kjent en fattig folkegruppe, og vil helst spare så mye penger som mulig. Prosjektet ser åpenbart på seg selv som hjelpere, og oppfordrer andre til å gjøre det samme. Hvis de som laster ned er så heldige og finner alle pensumbøkene de trenger, oppfordres de av skaperne til å enten kjøpe en scanner for pengene som ble til overs, eller å kjøpe en bok som kan legges ut på nettet. På denne måten får de billige bøker seg (gratis er tross alt ganske billig), og kan hjelpe til å utvidde utvalget.

Selvfølgelig er ikke forlagene glade for at noen tar vekk levebrødet deres, og har flere ganger klaget til Textbooktorrents, som siden heter. I motsetning til The Pirate Bay som pleier å harselere med klager, har flere bøker blitt tatt vekk i respekt av opprettshaverne.

Vil det noen gang slutte?
Utviklingen tilsier også at flere og flere utgivere har begynt å publisere bøkene sine i elektronisk form. Selv om dette gjør det lettere for elever å få tak i, blir det også lettere for fildelere å spre det.

Stikkord: bøker, fildeling, gratis, pirate, the pirate bay, torrent, usa