Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nå satser skaperen bak Family Guy på nettepisoder.

Seth MacFarlane skal lage nettserie

Mannen bak Family Guy inngår avtale med Google.

Seth MacFarlane er kjent for sin uhyre populære serie Family Guy, og senere også tegneserien American Dad. I september skal han lansere sitt nåværende prosjekt, kalt «Seth MacFarlane’s Cavalcade of Cartoon Comedy».

Ny distribusjonsmetode
Serielanseringen er spennende nok i seg selv, men det som gjør saken interessant er distribusjonsmetoden. Serien vil kun være tilgjengelig på nett, og kun som 50 2-minuttersklipp.

Google har avtalt med Macfarlane å distribuere og reklamere for serien via AdSense-tjenesten sin, som raskt og enkelt finner sider med MacFarlanes aktuelle målgruppe (unge menn). I stedenfor å bare vise et stillestående bilde eller tekst, vil en av episodene vises direkte på siden.

Store reklameinntekter
Seth MacFarlane vil få en prosentandel av reklameinntektene. Akkurat hvordan reklamen skal eksponeres i klippene er fortsatt ikke klart, men sansynligvis vil det bli både reklame før og under episoden.

Som enda en inntektskilde har MacFarlane også interessert seg for å lage reklamene som vil følge med serien. Forhåpentligvis holde de den samme standarden som serien selv, så kvaliteten forblir høy.

Kilde:
New York Times

Stikkord: bilder, Google, new york times, reklame