Det er ikke godt å skjønne hvorfor denne feilen ikke er rettet i SP1.

Annonse


Intel vil ikke bruke Vista

Microsoft har tapt mange slag når det gjelder sitt nyeste operativsystem, som kom i januar 2007. Kritikerne har stått i kø, og bedriftene har i beste fall stilt seg avventende til å oppgradere fra Windows XP.

Ingen planer om å bytte

Nå viser det seg at Microsofts hovedsamarbeidspartner på maskinvaresiden har samme holdning. Prosessorgiganten Intel har nemlig ingen planer om å rulle ut Vista i organisasjonen sin.

De ansatte fortsetter med Windows XP inntil videre – trolig fram til neste generasjonsskifte i Windows-verdenen. Neste versjon (Windows 7) kommer om knappe to år – en gang i 2010.

Tester fortsatt

– Vi er i en fornyelsesfase nå, og det er mange faktorer som må tas i betraktning før vi velger programvare, sier en ikke navngitt Intel-talsmann til det australske nettstedet IT News.

Annonse


Den samme talsmannen sier også at bruken av Vista hos Intel begrenser seg til test-installasjoner i enkelte deler av den gigantiske bedriften med over 86 000 ansatte.

Langt «ekteskap»

Intel og Microsoft er til sammen det som på folkemunne blir kalt «Wintel», og har vært uløselig knyttet til hverandre helt siden Microsoft lanserte operativsystemet MS-DOS i 1981. Denne tidlige varianten var skrevet for Intels 80088-prosessor.

Siden har alle Windows-versjoner vært skreddersydd for Intel-prosessorer, og de to selskapene har samarbeidet tett for å gjøre samhandlingen mellom programvare og maskinvare mest mulig sømløs.

Hardt slag

At Windows Vista åpenbart ikke er godt nok for Intels egne ansatte sier kanskje mer enn all verdens sure pressekommentarer og arge innlegg mot Vista på forum.

Vista ble allerede tidlig i sin historie betegnet som mislykket, og dette bildet har fått lov til å forsterke seg på tross av at Microsoft ved flere anledninger har tatt kraftig til motmæle.

Annonse