itunesbombs

Annonse


Les Apples hysteriske vilkår

Du har sikkert sett det før. Hver gang du installerer et nytt program dukker avtalevilkårene til produktet opp, som du må godkjenne for at programmet kan installeres. Men pleier du å lese det?

Noen har i hvert fall lest igjennom avtalevilkårene til den amerikanske versjonen av iTunes, Apples populære musikkprogram, og funnet flere morsomme detaljer.

Forbudt å lage bomber
Først og fremst gjør Apple det klart at iTunes ikke skal brukes til noe ulovlig. Som om ikke det var nok nevner de like gjerne noen av aktivitetene de ikke vil at man skal bruke programmet til:

”Det er ikke lov, uten unntak, å utvikle, designe, lage eller produsere atombomber, raketter og/eller biologiske- og kjemiske våpen.”

Annonse


Hvordan man egentlig skal klare å lage bomber og masseødeleggelsesvåpen med iTunes er litt vanskelig å fatte. fantastisk er ikke programmet deres, Apple.

Ikke dø mens du bruker iTunes
Videre går det klart frem i avtalen at man ikke får bruke iTunes som et middel i å holde noen i live:

”Apples dataprogram er ikke ment å brukes for å styre kjernekraftverk, flynavigasjon eller kommunikasjonssystemer, sykehusutstyr eller noe annet utstyr som kan føre til død, skade på person eller miljø ved svikt av programvaren. “

Dette er såklart en viktig klausul å ha med i kontrakten, da ingen vil at iTunes skal krasje et kjernekraftverk og skape massehysteri. Heller ikke at sykehusutstyr løper løpsk, kun fordi noen ville høre på musikk mens de jobbet.

Hva mener du? Pleier du å lese avtalevilkårene?

Kilde: Freakonomics

Annonse