Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iphone 3g

Så mye koster iPhone

Apple bruker mindre enn 1000 kroner per mobil.

Da Steve Jobs annonserte iPhone 3G ble det gjort klart at prisen skulle senkes drastisk. den billigste iPhonen skulle ligge på 199 dollar, langt under prisen på tilsvarande telefoner.

Etter å ha tittet på hvilke deler iPhone 3G vil inneholde, har iSuppli funnet ut at Apple bruker 173 dollar for å lage hver enhet. Omgjort til norske kroner vil det si en produksjonskostnad på mindre enn 900 kroner.

Får penger fra teleselskapene
Det gis flere grunner til at prisen er så lav. Den ene hovedgrunnen i følge iSuppli er at teleselskapene betaler mye penger til Apple kun for å få lov til å selge dem. Prisen skal være så høy som 300 dollar per enhet. Selskapene håper selvfølgelig på at telefonen vil selge godt, og dermed få mye penger ut i fra de dyre abonnementene som følger med kjøpet.

Den andre hovedgrunnen skyldes de billige komponentene Apple har klart å finne.

Billigere komponenter
For selv om iPhone 3G kan skilte med bedre spesifikasjoner enn forgjengeren (blant annet 3G og GPS) koster den allikevel mindre å produsere. Den originale iPhonen kostet 226 dollar å produsere, 53 dollar mer enn iPhone 3G, men ble allikevel opprinnelig solgt for 499 dollar.

Ettersom iSuppli ikke har hatt tilgang til en iPhone 3G og kun basert seg på spesifikasjonene gitt fra Apple, er ikke tallene sikre. Prisen inkluderer heller ikke kostnader for softwareprogrammering, transport, forpakning og tilbehør som følger med i produksjonskostnaden.

Hva prisen vil bli på iPhone 3G her i Norge er fortsatt uvisst.

Annonse
Stikkord: 3g, Apple, iphone, jobs