Vise seniorsjef Bill Veghte snakker ut om Microsofts fremtidige fokus på Windows.

Annonse


Microsoft snakker Windows

I forbindelse med den offisielle gravferden til Windows XP 30. juni snakker selskapets vise-sjef Bill Veghte ut om Windows-fremtiden.

Windows XP

I forvirringen rundt Windows XPs død har selskapet sett seg nødt til å klargjøre hva som skjer med OSet. I brevet skriver Veghte at XP vil ha support frem til april 2014.

Små og store selskaper kan fortsatt skaffe seg XP, men da må de kjøpe Vista og nedgradere. Sjefen poengterer også at Windows XP vil være Microsofts OS på ultraportable PCer som for eksempel ASUS EEE.

Windows Vista

Windows Vista var et svært ambisiøst produkt skriver sjefen og legger til at det har en mengde forbedringer inkludert bedre sikkerhet, lyd og video-opplevelser og støtte for den nyeste maskinvaren.

Annonse


MS skryter også av at Vista har hatt halvparten så mange kritiske sikkerhetshull som XP i den samme perioden. Sjefen tar likevel selvkritikk

«Arkitekturforandringene som gjorde sikkerheten bedre førte til kombabilitetesproblemer med eksisterende maskinvare og programvare», skriver Vegthe og lover at støtten nå er bedre enn noen gang etter lanseringen av Service Pack 1.

Windows 7

Vegthe avslører dessverre svært lite om Windows 7, og ikke noe vi allerede ikke har blitt fortalt. Sjefen forklarer at MS lytter til kundene sine når de nå lager neste OS og at Windows 7 blir laget med samme motor som finnes i Vista.

Dette vil ifølge MS-sjefen føre til en glatt overgang når OSet lanseres. Det er ikke satt noen dato, men sjefen sier som sagt før at OSet kommer 3 år etter lanseringen av Vista, altså i 2010. Vista kom i januar 2007.

Les hele brevet.

Kilde:
Microsoft.com

Annonse