Snart kan vi rocke til Beatles på Guitar Hero.

Annonse


Beatles vil på Guitar Hero

Beatles representanter er nå i samtale med Guitar Heros Activision og Rock Bands MTV Games for å diskutere mulig digitalisering av deres musikk.

Som de fleste vet inneholder begge spillene en lang rekke sanger fra kjente artister, hvor spilleren har mulighet til å etterlikne musikken som spilles. Flere artister har spilt inn sine egne sanger spesifikt for spillene for å få det til å høres så likt opp til orginalen som mulig. Beatles har verken blitt hørt i orginal- eller etterliknet form.

Apple står i veien
Fram til nå har Beatles-musikk vært vanskelig å få ut på nett. Apple Corp, ikke å forveksles med Steve Jobs hjertebarn Apple Inc, eier rettighetene til hele Beatles musikkbiblioteket, og har fram til nå vært skeptiske til digitalisering av musikken.

Steve Jobs har flere ganger prøvd å få musikken deres på iTunes, men ingen av gangene har Apple Corp villet gi fra seg rettighetene. Nå ser det imidlertid lysere ut, da det er Beatles egne representanter som ønsker digitaliseringen.

Verdt mye
Hvis Apple Corp tillater digitaliseringen kan en avtale oppnås i løpet av bare et par uker, sier en person som har vært borte i slike transaksjoner før, til Financial Times.

En avtale som dette vil være verdt flere millioner dollar. Apple Corp vil ikke gi noen kommentar.

Annonse


Annonse