wii

Annonse


– Vi jobber med saken

Allerede fra lansering fortalte Nintendo at Wii var en konsoll som skulle appellere til softcorespillere, som ikke spilte så ofte og bare ville ha litt enkel moro.

Dette førte til at Wiien kun fikk 512 MB lagringsplass – langt mindre enn Sonys Playstation 3 og Microsofts Xbox 360. Nintendo har tidligere forsvart seg med at «kun geeks og otakus trenger mer lagringsplass». Nå beklager de utsagnet, og melder at lagringsplassen på Wii er et problemområde de jobber med.

Ingen ekstern harddisk
Nintendo vil allikevel ikke avsløre noen detaljer om hvordan de skal løse problemet. De lover at brukeren ikke vil trenge å kjøpe noen ekstern harddisk eller oppgradere noen komponenter i konsollen. Så hva kan de gjøre da?

Nintendos Laurent Fischer holder kortene tett, og sier ikke annet enn at utviklingsteamet jobber med saken.

Annonse


Mange klager.
Problemet ble et faktum for mange da Nintendo lanserte spillkanalen WiiWare. Spillene man kunne laste ned tok betydelige deler av harddiskplassen, og mange brukere klaget.

Som en foreløpig løsning sier Fischer at det er mulig å lagre spillene på SD-kort, eller eventuelt å slette gamle spill. Disse kan fortsatt lastes ned gratis fra WiiWare hvis du vil spille de igjen. Litt klønete, men fortsatt bedre enn ingenting. Vi får vente og se hva deres nye løsning blir.

Kilde: Gamesindustry

Annonse