Bildet er en skjermdump fra den stjålne Macbooken, tatt av Costanza over en fjernhjelpstjeneste.

Annonse


Tok laptop-tyven på fersken

Alle som har blitt ranet eller frastjålet noe, særlig utstyr som laptoper eller MP3-spillere, vet hvor deilig det er når noen fanger tyven og du får tingene tilbake.

Ikke verdens lureste tyv

Kim Lingel fra Santa Cruz i California, opplevde nettopp dette, etter å ha latt en iPhone og en Macbook ligge i bilen i omtrent seks timer. Heldigvis visste en venn og Apple-ekspert råd.

Joey Carenza den Tredje hadde nemlig hjulpet Lingel tidligere, med fjernsupport via en .mac-tjeneste fra Apple som heter «Back to my Mac». Det gjorde det mulig for Carenza å se hva tyven gjorde.

– Fylte ut politirapporten for meg

Tyven, som tydeligvis ikke var fullbefaren med datamaskiner, lastet opp informasjon til profilen sin på en datingside, som blant annet inkluderte høyde, øyenfarge og mye annen informasjon. I tillegg skal han ha tatt en rekke bilder, skrevet inn fødselsnummer og mye annet som gjorde jobben lettere for politiet.

Annonse


– Han brukte morens pikenavn. Han la inn informasjon på en dating-side. Det var som om han fylte ut politirapporten for meg, sier Carenza til Mercury News.

Carenza leverte inn informasjonen til politiet, som i tillegg til å inneholde bilder og annen informasjon, også inkluderte IP-adresse og tyvens «pornopreferanser».

Fikk tilbake tyvgodset

Lingel fikk tilbake tyvgodset, men ikke alt var i like god stand. Laptopen var ganske slitt og full av klistremerker, og iPhonen var ødelagt.

Og tyven, som hevdet han var uskyldig, var tydeligvis ikke en erfaren nerd.

– Jeg skjønte at han var en nybegynner. Ingen nerd med respekt for seg selv bruker Limewire, sier Carenza til Mercury News.

Interesserte kan sjekke ut bloggen til Carenza, der han beskriver prosessen i detalj.

Kilde: Mercury News

Annonse