OiNK-grisen gråt en skvett da det lukkede musikknettverket ble stoppet av politiet. Nå er det grunn til å gråte en skvett til. Brukerne står nemlig for tur...

Annonse


Nå tar politiet OiNK-brukerne

I oktober i fjor gikk britisk politi til razzia mot det lukkede fildelingsnettverket OiNK. Den 24 år gamle lederen og hans far ble arrestert, mistenkt for brudd på opphavsretten.

Seks arrestert

I en beskjed som politiet la inn på nettstedet da det ble stengt, ble det truet med at også brukerne ville bli straffeforfulgt.

Dette er nå i ferd med å skje. I følge det vanligvis velinformerte (om ikke helt nøytrale) nettstedet Torrentfreak og det st0ore, amerikanske nettstedet Wired har britisk politi nå bekreftet at seks vanlige brukere – en kvinne og fem menn – er arrestert.

Mistenkt for pre-release

Disse skal i følge politiet ha delt album før den offisielle utgivelsesdatoen, noe platebransjen ser spesielt alvorlig på.

Annonse


De arresterte skal i følge nettstedet ha blitt brakt til den lokale politistasjonen. Der måtte de avlegge DNA-test og fingeravtrykk før de ble sluppet fri igjen.

Frykt også i Norge

Her i landet har piratjeger og advokat Espen Tøndel har hevdet at noe tilsvarende med stor sannsynlighet også vil skje i Norge.

Mange frykter at det norske Norbits-nettverket kan stå for tur.

Det er en kjent sak at OiNK hadde mange norske brukere, men det nøyaktige antallet er ikke kjent. I følge Tøndel er det imidlertid fullt mulig å straffeforfølge norske brukere av det britiske nettverket i Norge.

Annonse