Apple Expo har i 25 år vært prestisjemesse for Apple-folket i Frankrike. Nå trekker Apple seg.

Annonse


Apple trekker seg fra Apple Expo

Apple Expo går etter planen av stabelen i Paris i begynnelsen av september. Men nå kan arrangementet komme til å bli kraftig amputert.

«Apple»-ordet fjernet

Det viser seg nemlig at selve hovedaktøren – Apple selv – glimrer med sitt fravær i materialet som er sendt ut i forkant av messen, som er Frankrikes største på Mac-fronten og som i år fyller 25 år.

I følge Macgeneration.com er ord som «Apple» og «Apple Store» vekk fra brosjyrer og pressemeldinger.

Vil ikke bekrefte

Messeledelsen vil ikke bekrefte at Apple er ute, men benekter det heller ikke. Samtidig er det ingenting som tyder på at messen vil bli avlyst.

Høydepunktet i Apple Expos historie er trolig verdenspremieren på iMac G5 i 2004. Siden dette har messen mistet noe av sin betydning internasjonalt, og må nå sies å være et sær-fransk fenomen.

Frankofil sjef

Dette på tross av at Apple-sjefen Steve Jobs er åpen frankofil og har tilbrakt mye tid i Frankrike, både privat og på jobb. Tradisjonelt har Mac vært mye mer utbredt i Frankrike enn i andre europeiske land.

Det er ikke første gang Apple har vært i utakt med en messe som bærer deres navn. I 2003 varslet Apple at de ville trekke seg fra MacWorld Expo dersom messen ble flyttet fra New York til Boston.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse