Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Med dette digitale videokameraet kan du filme i samme kvalitet som med et 35mm analogt filmkamera, påstår produsenten RED. (Ill.: red.com)

Tar «analog film» digitalt

Nytt videokamera er bedre enn HD.

De færreste videoamatører har hørt om merket RED. Men entusiastene som prioriterer bildekvalitet framfor praktisk bruk vil trolig notere seg denne nykommeren innen camcorder-bransjen.

HD blir småtteri

I følge selskapet blir HD-kvalitet bare småtteri i forhold til det de kaller digitalt simulert analog film. Det er – stadig i følge RED selv – ingen tilfeldighet at Hollwoods regissører stort sett velger gammeldag, analog filmsom utgangspunkt når de skal «skyte».

Seinere blir filmen naturligvis digitalisert før den havner som kopier til kino og DVD.

Mysterium-sensor

RED bruker noe de kaller Mysterium Super 35mm for å simulere analog film i 35MM-formatet. Det er en ny form for sensor som gir 4K opp til 30 bilder i sekundet, 3K med 60 bilder pr. sekund og 2K med 120 bilder i sekundet, alt sammen med generøs bildedynamikk og 12 bit RAW-kvalitet.

For de som ikke er inne i sjargongen betyr dette svært mye høyer eoppløsning enn jnoe amatørkamera har kunnet tilby så langt – også i HD-format.

Også slow motion

I tillegg beholdes oppløsningen også i langsom kino. Og bildene ser altså omtrent ut som 35mm analog film.

Prisene starter på 87 000 kroner – altså godt under det Ridley Scott og Steven Spielberg har råd til å betale.

Kilder:
Extremetech.com
Red.com

Stikkord: bilder, film, video